Narcolepsie België

Narcolepsie Monitor App

Jawel, er bestaat wel degelijk een app voor Narcolepsie! De Narcolepsie Monitor is bedoeld voor personen bij wie de diagnose Narcolepsie werd gesteld door een arts. Je kan de app downloaden in de Google Play Store en de App Store. De app werd ontwikkeld door het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe.

Table of Contents

Wat doet de app?

De Narcolepsie Monitor is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de klachten die je ervaart, zowel voor jezelf als voor jouw behandelende arts. In de Narcolepsie Monitor gaat het over de mate van last die een symptoom bij jou veroorzaakt.

Over het algemeen kan de Narcolepsie Monitor-app mensen met narcolepsie helpen bij het beter begrijpen en beheren van hun aandoening door het bijhouden van belangrijke informatie over hun slaappatronen, symptomen en medicatiegebruik.

Hoe werkt de app?

Gebruikers kunnen via een slaaplogboek bijhouden hoe lang ze hebben geslapen, hoe vaak ze tijdens de dag slaperigheid ervaren, en de momenten waarop ze onverwacht in slaap vallen (slaapaanvallen).

De app kan gebruikers in staat stellen om symptomen zoals plotselinge spierverslapping (kataplexie), hallucinaties bij het inslapen of ontwaken, en andere symptomen van narcolepsie vast te leggen.

Gebruikers kunnen bijhouden welke medicijnen ze nemen, de dosering en eventuele bijwerkingen die ze ervaren.

De app kan gegevens verzamelen en rapporten genereren die nuttig kunnen zijn voor zowel de gebruiker als hun zorgverleners. Deze rapporten kunnen worden gebruikt om slaappatronen en symptomen in de loop van de tijd te analyseren en te begrijpen.